Review
- Omgivelser
- Betjening
- Mad
- Pris
Conclusion
Soup Stone Café er et lille sjovt spisested der ikke minder om andet i Odense. Stedet er helt sit eget og maden virker både hjemmelavet og veltilberedt. Der er lagt kærlighed i Soup Stone Café og man føler sig velkommen. En anbefaling herfra.
-
Samlet
I store gråbrødrestræde ligger der en lille spændende madoplevelse. Hvor Kok og Vin normalt har været den eneste grund til at tage noget at spise i det lille stræde med parkeringskælderen er Soup Stone Café kommet på banen.
I lokaler der tidligere har huset en shawama bar ligger der nu et hipt lille spisested der sørger for morgen og middagsmaden.
Som navnet antyder er der tale om et spisested med fokus på supper men Soup Stone Cafe kan mere end dette.
En stille eftermiddag hvor min kone havde fri grundet en undersøgelse(og jeg havde fri da jeg var chauffør) slog vi et smut forbi Soup Stone Café.
En følelse af at være velkommen breder sig med det samme da vi går ind af døren.
Lokalet er hyggeligt med en blanding af barstole og spisepladser ved vinduerne samt små spisepladser rundt omkring i lokalet.
Indretningen virker gennemtænkt og stedet har et personligt præg der får en til at føle sig velkommen. Nøgleordet er grå flader, træ og små asiatisk inspirerede detaljer.
Da vi står og kigger lidt forvirret på menuen som står skrevet over bestillingsskranken, tager stedets ejer teten og prøver at pejle sig ind på hvad vi kunne tænke os.
Det tydeligt vi ikke har læst op på menuen hjemmefra.
Stedets ejer er et kapitel for sig og han er i mine øjne en vigtig del af Soup Stone Cafés karisma.
Navnet er Stephen og her foregår samtalen på engelsk. Det er tydeligt at han forstår dansk.
Om han ikke tør at snakke dansk eller det engelske er en del af charmen ved jeg ikke, men det er i hvert fald autentisk.
Uanset så er Stephen behagelig og han virker som om han har alt den tid der er brug for.
Da vi ikke helt ved hvad vi skal bestille kommer Stephen hurtigt med små prøver på de forskellige supper så vi kan smage før vi bestiller. Det er hyggeligt og en god måde at invitere uvedkommende ind i hans madunivers på.
Menukortet er nemlig også på engelsk og det kan måske virke kryptisk for folk der ikke er stærke ud i engelsk eller mad udenfor det “almindelige danske” køkken.
Han kunne bare have prakket os en supper på men Stephen vil gerne invitere folk ind i hans verden og sørge for man får en god oplevelse i hans Café.
Vi vælger begge en lille gang gullasch som en let forret.
Til hovedret vælger jeg en gang Pad Thai
med kylling.
Min kone vælger en såkaldt “steak salat”.
Da jeg har bestilt en stærk ret tænker jeg om der måske er en øl der kunne spille op imod styrken fra retten, men i selvbetjeningskøleskabet var der ingen øl tilstede.
Det endte med en hindbær limonade fra Ebeltoft gårdbryggeri samt noget vand.
Her var ingen cola eller andet kommercielt og det passer fint ind i stedet personlighed.
Det handler om gode råvarer, kærlighed, sundhed og velvære.
Efter kort tid kommer vores suppe og den smager dejligt.
Den er stærk og fyldt med smag og kraft.
Jeg har det med at glemme hvor dejligt en gullasch kan smage og vi snakkede om vi måske skulle prøve kræfter med retten i eget køkken. D
Vi har tilkøbt brød og dette smager også lækkert med fin sprødhed og krumme.
Min Pad Thai kom efterfølgende på bordet og her er der tale om en lækker ret der giver varmen.
Retten er frisk med en syrlig kål, citron samt en fedme i form af æg.
Jeg fornemmer også sødme fra retten og umami fra kyllingen.
Retten virker til at være i god balance og selvom jeg absolut ikke er en “chilli claus” er retten behagelig men lige på grænsen.
Jeg må indrømme at jeg savner en øl, men limonaden er lækker og læskende.
Min kones steak salat var en lille fest i munden med en grillet kødsmag og en sprød salat. Den var lækker og meget let tilgængelig, modsat min stærke vietnamesiske ret(jeg vidste dog godt hvad jeg gik ind til).
Da jeg havde spist meget lidt i løbet af dagen kunne jeg faktisk godt have spist mere men jeg tror de fleste ville anse det vi fik som passende og mættende.
Vi gik derfra med en let mæthed der gav fornyet energi.
Soup Stone Café er et hyggeligt sted der er helt sit eget.
Stedet er har mange spændende retter og påfund som ikke nødvendigvis står på menukortet.
Stephen er behageligt og han er en rigtig vært.
Det er tydeligt at det er hans Café og her skal man føle sig hjemme.
Hvis jeg arbejdede i Centrum af Odense og gik ud for at spise min middagsmad ville Soup Stone Café være på min liste over steder jeg besøgte.
En stor portion suppe koster 55,- og jeg synes egentlig det er i den fornuftige ende.
Man skal dog overveje at købe lidt brød til hvis man har en stor sult.
Her er tale om hjemmelavet mad med råvarer af god kvalitet. Fastfood kan købes billigere men med fastfood får du samlebåndsmad.
Hvis du vil prøve noget nyt, lækkert og hyggeligt så slå et smut forbi Soup Stone Café, det er absolut et besøg værd.
Jeg beklager det dårlige billedmateriale men da besøget var spontant blev det til billeder med min iPhone